Starta en VVS-firma

Starta egen VVS-firma

Att driva sin egen firma är många människors dröm, att ha sin egna vvs-firma kanske inte är just det många drömmer om men kan vara en bra idé.

Men som allt så finns det sånt så kallade toppar och dalar, som är viktigt att tänka på när man ska starta ett företag, vilka toppar finns det och hur undviker jag dalarna.

Eget ansvar

Att vara sin egen chef kräver en del av dig som person, du behöver vara väldigt strukturerad och planera dina steg. För dom flesta som bryter ny mark så får man energi att klara de flesta utmaningar. Att just starta VVS-firma har sina fördelar, dels så kommer det alltid finnas en marknad för VVS-företag och du vet vad du ska göra. Nackdelen är att du inte är ensam på marknaden.

Så hur ska du sticka ut jämfört med andra duktiga företagare? På vilket sätt är du en bättre rörmokare, varför ska man välja dig? Det är frågor som du måste kunna svara på innan du ger dig in i leken. Se till att skriva ner en tydlig affärsidé, gör en affärsplan och skaffa bra mentorer som kan guida dig.

Skaffa kunder

Utnyttja det kontaktnät som du redan har, sprid ut bland alla du känner att du ämnar att starta egen vvs-firma. Berätta varför dom ska anlita dig och gör alltid ett bra jobb. Använd alla gratis källor för reklam, sprid ditt budskap på sociala medier. Tänk på att arbeta miljövänligt från början, det kommer att ge dig kunder och en möjlighet att skilja dig från konkurrenter.

Hantera din ekonomi

Ta in hjälp om du inte kan bokföring och administration. Det är oerhört viktigt att lära sig och förstå sin egen ekonomi. När du kommit igång och förstår din egen situation, så vet du vilken kraft och möjligheter du har att investera i nya affärsområden.

Ett enkelt sätt att få in pengar i början är att sälja sina fakturor till Capcito, det betyder mindre administration och att du snabbt får pengarna på kontot.

Möjligheterna att tjäna mycket pengar är stor. Men det kommer kräva hårt arbete över lång tid. Dessutom kommer det troligen vara tufft de första åren med väldigt mycket jobb och små inkomster. Men när företaget är vinstgivande, så är det verkligen värt det.

Att arbeta för sig själv är spännande. Att sköta sin egen ekonomi och samtala med myndigheter och sedan ta hand om kunder och leverantörer i nästa skede ger ett omväxlande arbete som ger mening i livet. Skillnaden mot en monotont arbete för något jätteföretag är väldigt stort.

Du kommer märka dina egna styrkor och svagheter, det leder till ökat självkänsla och glädje.

Lycka till med din satsning.

POST REPLY