Fixa värme till ditt uterum

Många villaägare har idag ett uterum. Uterummet fungerar ungefär som en inglasad balkong – det vill säga ett inglasat rum. De flesta uterum kan man öppna upp på sommaren och sedan stänga till under de kallare perioderna av året. På det här sättet kan uterummet användas året runt. Om du vill använda det under höst- och vinterperioden kan du dock behöva installera golvvärme eller någon annan värmekälla för att få till en behaglig temperatur i rummet.
Olika värmekällor till ditt uterum

Home remodeling and repair symbols.Det finns olika sätt att göra uterummet varmare och behagligare. Vilket alternativ du väljer beror på rummets utformning och förutsättningar, om du vill fixa det själv eller anlita en rörmokare till hjälp samt hur mycket i pengar du är beredd att lägga ut för värmen. Några exempel är följande:

Home remodeling and repair symbols.

 

  • Gasolvärmare – Detta alternativ passar bra för större uterum och värmer snabbt upp ytan. Alla rum kan dock inte använda sig av gasolvärme, så kontrollera det först.
  • Infravärme – Med infravärme värmer du snabbt upp ytan, men själva luften blir inte varm.
  • Värmefläkt – En värmefläkt är ett enkelt och prisvärt alternativ, men kom ihåg att det måste finnas plats att placera den på.
  • Elelement – Ett elelement värmer upp ytan sporadiskt, och kostar inte särskilt mycket månadsvis. Det kan dock vara svårt att installera ett elelement om uterummet består av många glasytor.
  • Golvvärme – Golvvärmen kan du ha påslagen hela tiden, men det tar en stund att värma upp golvet om den är avstängd.

Installera värme i uterummet med hjälp av rörmokare

Värmefläkten är enkel att installera själv, men om du väljer något annat alternativ kan du behöva anlita en rörmokare till hjälp. Hur mycket det kostar beror på vilket alternative du väljer, samt hur stor ytan är som ska värmas upp. Om du till exempel väljer golvvärme får du räkna med att betala en summa på över 100 000 kronor. I det ingår material och arbetskostnad. Om du inte är rörmokare eller har vana av liknande arbeten rekommenderas det alltid att du tar hjälp av en professionell rörmokare, även om jobbet kan tyckas vara ganska enkelt.

POST REPLY