När bör man anlita en rörmokare?

Har det kloggat igen i vasken i ditt kök? En sådan jobbig sak kan verkligen göra att dagen blir sämre. Det finns vissa knep man kan använda sig av för att få bort stoppet. Om dessa metoder inte fungerar kan det dock vara dags att anlita en rörmokare som kommer och löser problemet åt dig – bokstavligen. Brukar du få stopp i avloppet ofta? Då kan det vara extra viktigt att du får professionell hjälp eftersom stoppet kan vara orsakat av något som ligger utanför din kontroll. Här följer en genomgång.

1200px-plumber_at_workHur man börjar

För det första bör du försöka utreda varför du har fått stopp i avloppet. Brukar du spola ned matrester i vasken? Då kan det vara anledningen. Det är bra att förekomma problemet genom att vara noggrann med att slänga matrester istället för att skölja av tallrikarna. Detta gäller särskilt oljiga maträtter eftersom de har en tendens att få ordentligt fäste inuti rören. Du kan försöka lösa upp stoppet genom att hälla ned kokhett vatten i rören, gärna tillsammans med lite diskmedel. Om detta inte fungerar finns det vissa Råd till dig som anlitar en VVS-installatör. Du bör kolla upp om din fastighet är kopplad till någon särskild VVS-jour. Vissa bostadsföreningar anlitar alltid samma firma vilket brukar kunna påverka priset positivt. Du bör också ge VVS-installatören information om det finns något särskilt denne ska tänka på. Vissa bostäder har smalare rör och då kan det till och med bli aktuellt med en ominstallation.

Renare rör för dig

Rör en väsentlig del av människans liv, utan att hon kanske tänker på det. Vi är vana vid att kunna få färskt vatten direkt ur kranen och kunna diska vårt porslin utan större problem. Därför ställer det till problem om man plötsligt får stopp i rören. Det finns en del knep om man har ett igenkloggat rör. Man kan prova att hälla ned kokande vatten för att se om stoppet löses upp. Om detta inte fungerar kan det vara dags att kontakta en professionell rörmokare som kan utvärdera hela situationen. I vissa hus är rören smalare vilket gör att risken för stopp ökar. Det är bra att veta så att man anstränger sig lite extra för att hålla rören fräscha. Man bör inte spola ned matrester, framförallt inte sådant som innehåller mycket fett. I vissa fall måste rörsystemet bytas ut eller korrigeras så att vattenflödet fungerar som det är tänkt.

 

POST REPLY