VVS-jouren är räddaren i nöden

Oavsett om du har eget avlopp eller om du är ansluten till det kommunala avloppssystemet är stopp i rören lika ovälkommet varje gång. När olyckan väl är framme finns det få yrken som är så uppskattade som VVS-jourens rörmokare. Läs mer nedan om vad du gör vid akut stopp i avloppet.

Fixa stoppet själv

Det kan låta enkelt att hälla ner den ena frätande lösningen efter den andra eller peta så långt du kan nå med vaskrensaren, men faktum är att du måste vara försiktig när du försöker lösa upp stoppet på egen hand. Att använda starka eller frätande medel i toaletten är aldrig att rekommendera. även om frustrationen kan vara stor. Du kan naturligtvis köpa avsedda kemikalier i affären, men det enklaste är att ringa en spolbil för rörspolning av avlopp både vid akut stopp, men även i förebyggande syfte. Vet du att barnen har gått loss på den fasta tvålen och det genast har blivit stopp i tvättfatet är det något du kan lösa med några enkla husmorstips i form av till exempel bikarbonat och salt i kombination med hett vatten och ättika.

Ring proffsen

Även om det verkar lätt att själv åtgärda stopp i avloppet är det betydligt mer riskfyllt än en igensatt diskho eller tvättfat i badrummet. Frätande kemikalier och vassa föremål kan skada både själva rören och toalettstolen. Givetvis kan du rensa golvbrunnen och prova med sugkopp, hett vatten och diskmedel först. Fungerar inte de enklaste metoderna är det dags att ringa proffsen. Självklart är det en ovälkommen kostnad att behöva ringa ut spolbilen under jourtid men samtidigt är den bokstavligen en räddare i nöden. Spolbilen är på plats inom en timme och kan hjälpa till med alltifrån högtrycksspolning av avloppsrör till stopp i handfat och golvbrunn. För att slippa dyra kostnader och stopp i vaskar och avlopp är det alltid viktigt att vara noga med vad som spolas ned och inte.

POST REPLY