VVS-montörens roll vid köksrenovering

Rörmokaren eller VVS-montören har alltid haft en självklar roll i köksrenoveringar – alla vill väl ha rinnande vatten i sitt kök. Men VVS-montörens roll vid en modern köksrenovering har blivit allt större. Idag är det inte bara en diskho och en kran som VVS-montören ska installera i ett nytt kök, utan ofta också en diskmaskin, en kyl med vattenfunktion och iskubsfunktion, en vattenrenare, en varmluftsugn med ångfunktion och ett avkalkningsfilter. Ju fler insatser som en rörmokare ska göra vid din köksrenovering, desto tidigare bör han eller hon inkluderas i projektet, helst redan på planeringsstadiet, för att de förutsedda kostnaderna ska kunna beräknas så korrekt som möjligt och för att tidsplanen ska bli så realistisk som möjligt.

En annan fördel med att i ett tidigt skede tala med en VVS-montör är att man får en experts råd på vad som är praktiskt möjligt och inte. Det kan hända att man tvingas överge några av de idéer man haft för drömköket, för att det inte är realistiskt. Kanske inser man också att priset för att anlita en rörmokare för att installera vissa finesser kostar mer än det smakar, och tänker om av den anledningen. Då är det självklart bättre att ha gjort dessa ändringar i planeringsstadiet, snarare än när renoveringen redan har kommit igång och de andra hantverkarna har arbetat utefter den gamla planen.human-156741_960_720

För det är självklart att det också krävs andra hantverkare när man renoverar ett kök, även om rörmokarens roll har blivit allt viktigare med åren. Vid en renovering kommer rörmokaren också att behöva samarbeta med dessa hantverkare inom andra yrkeskategorier, till exempel snickare, elektriker, kakelsättare och målare. Det är därför viktigt att du anlitar pålitliga hantverkare ur alla dessa grupper för att samarbetet, och därmed din köksrenovering, ska flyta på bra. Du hittar en pålitlig målare i Stockholm på Vimalar.se.

Efter planeringsfasen är rörmokaren vanligtvis både en av de första hantverkarna på plats vid renoveringen och en av de sista som lämnar renoveringen när den är klar, tillsammans med elektrikern. Rörmokaren påbörjar nämligen sina installationer innan de nya ytskikten och skåpen kommer på plats, och gör återbesök när allt annat är färdigställt för att göra klart alla kopplingar och kontrollera att allt fungerar som det ska. Se därför till att inte bara välja en kompetent rörmokare, utan också en som du trivs med, eftersom ni kommer att se mycket av varandra.

POST REPLY